Smacznie, zdrowo i kolorowo

Uczniowie klasy drugiej realizując temat „Zaglądamy do książki kucharskiej” przygotowali dla siebie drugie śniadanie. W klasowym menu było: pasta jajeczna z plasterkami ogórka, twarożek z rzodkiewką oraz witaminowa bomba wykonana z marchwi, jabłka i cytryny. Zajęcia miały na celu

zwiększenie świadomości dzieci w kwestii prawidłowego odżywiania się ze szczególnym uwzględnieniem znaczenia śniadania dla prawidłowego funkcjonowania dzieci i dorosłych.

 

Na zdjęciu grupa uczniów  siedzi przy stole, przygotowują warzywa  i owoce na sałatkę. Na stole rozłożone deski do krojenia, talerze, tarki.
Autor zdjęć: Katarzyna Drzyzga
Na zdjęciu chłopcy i dziewczynki w kolorowych fartuszkach przygotowują warzywa na sałatkę. Dziewczynki trą marchewkę, a chłopcy obierają owoce ze skórki.
Autor zdjęć: Katarzyna Drzyzga
Na zdjęciu dwaj chłopcy przygotowują pastę jajeczną, obok siedzą dziewczynki, które przygotowały kanapki z  twarożkiem i rzodkiewką.
Autor zdjęć: Katarzyna Drzyzga