"Czyńcie dobro wszystkim, nikomu nie wyrządzajcie krzywdy…"
"Chcę, byście byli dobrymi chrześcijanami i uczciwymi obywatelami”
-- św. Jan Bosko
22 marca br. odbyło się rozstrzygnięcie konkursu plastycznego pod hasłem "Wiosenne kwiaty". Konkurs przeznaczony był dla uczniów klas I-III. Wzięło w nim udział 39 uczniów. Celem konkursu było: zainspirowanie do wyrażenia środkami plastycznymi piękna wiosennych kwiatów, rozwijanie dziecięcej wyobraźni i wrażliwości, rozwijanie twórczej ekspresji i kreatywności dzieci. Komisja konkursowa oceniając prace i przyznając nagrody brała pod uwagę pomysłowość, wkład pracy i estetykę. Oto wyniki konkursu:
Już po raz kolejny w naszej szkole obchodziliśmy Dzień Liczby Pi. Dziewczęta klas siódmych na tę okazję stworzyły rebusy z symbolem Pi. Podczas lekcji matematyki uczniowie przypomnieli sobie, co to liczba Pi, jakie ma rozwinięcie, dlaczego jest tak ważna nie tylko w świecie matematyki oraz poznali wiele ciekawostek o najsłynniejszej stałej matematycznej. Wiedzę na temat „ludolfiny” utrwalili rozwiązując quiz. Klasa ósma samodzielnie
W powiatowym turnieju w piłce siatkowej dziewczyn nasze dziewczyny były bezkonkurencyjne. Wygrały wszystkie swoje mecze po bardzo dobrej grze. Potrafiły też wytrzymać trud turniejowy gdzie najpierw czekasz na swój mecz, a potem musisz zagrać jak najlepiej w danym momencie. Teraz czas na półfinał Wojewódzki gdzie
W marcu tematem przewodnim projektu kulinarno- artystycznego był “Przedsmak wiosny”. I tym razem niezawodny okazał się Oliwier Markowicz, który nadesłał zdjęcie i przepis na sałatkę “Zielono mi”. Wygląda apetycznie😊 Sami zobaczcie! Pamiętajcie, jeszcze nie jest za późno, aby włączyć się do projektu i przysłać przepis wraz ze zdjęciem. Tym razem tematem jest “Wielkanocny smakołyk”.
W dniu 14 marca 2024 roku w Rabie Wyżnej rozegrany został turniej Ośrodka Rabka w piłce siatkowej dziewczyn. Zwycięzca zawodów bezpośrednio zapewniony miał awans do zawodów Powiatowych. Drużyna dziewczyn w składzie:
Uczniowie klasy 1a, dnia 13 marca zaprezentowali swoje umiejętności kulinarne podczas pieczenia gofrów i ich dekorowania. Uczniowie korzystając z przepisu, odmierzali składniki, wsypywali je do miksera, mieszali przygotowując ciasto a następnie piekli gofry. Gotowe gofry
Uczniowie klasy drugiej realizując temat „Zaglądamy do książki kucharskiej” przygotowali dla siebie drugie śniadanie. W klasowym menu było: pasta jajeczna z plasterkami ogórka, twarożek z rzodkiewką oraz witaminowa bomba wykonana z marchwi, jabłka i cytryny. Zajęcia miały na celu
Strona 4 z 41
Strona spełnia wymagania ustawy o dostępności stron i aplikacji mobilnych podmiotów publicznych. Jeśli znajdziesz jakieś uchybienia powiadom Nas o tym.
Tel: +48 798 313 845
E-mail: sekretariat@sp1skawa.pl